Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Observatorul de Nord”


Invitatul emisiunii este redactorul-șef Victor Cobăsneanu.

Săptămâna aceasta aducem o veste foarte bună pentru Soroceni, dar şi pentru acei care cunosc cât de poluată este apa Nistrului, inclusiv şi pentru că de 24 de ani la Soroca nu există staţie de epurare. Câteva zile în urmă în capitala Sloveniei a fost semnat un protocol de intenţii care prevede construcţia uneii staţii de epurare la Soroca. Costul proiectului este de 8 milioane 400 de mii de euro. 30% din bani vor veni din partea Guvernului Sloveniei şi 70% vor fi credite fără dobândă.

Un alt material la această temă a fost intitulat sugestiv: „Apă pentru Rezina Maria”. Nu este vorba despre o persoană în piele și oase dar despre o localitate cu acest frumos nume, localitate care de azi înainte va beneficia şi ea de apă potabilă de calitate. Acest sat alături de alte patru şi oraşul Soroca a beneficiat de un grant în sumă de 3 milioane de lei din partea BERD, în cadrul căreia cele 500 de gospodării din sat au fost conectate la apeduct.

La săpăturile arheologice de la Soroca (Foto: S. Musteață)
La săpăturile arheologice de la Soroca (Foto: S. Musteață)

După cum se cunoaşte este în toi restaurarea cetăţii Soroca şi în numărul de mâine avem un material în care se povesteşte despre faptul că un grup de studenţi la universitatea pedagogică din Chişinău înfăptuieşte săpături arheologice în incinta cetăţii. Tinerii cercetători nu caută comori, nu caută ulciorul cu galbeni, dar caută rămăşiţele unei vechi biserici care ar permite să se stabilească o dată mai precisă a construcţiei Cetăţii Soroca.

XS
SM
MD
LG