Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Economist”


Invitata serii este Natalia Ciuvaga de la săptămânalul „Economist”.

„În numărul de mâine Economist v-a pregătit un material în care punctează principalele noutăţi ale politicii bugetar-fiscale pentru anul viitor care, deşi trebuia deja să ajungă pe masa Parlamentului, aceasta de-abia este supusă dezbaterilor publice.

Anul electoral în care suntem a dictat o politică bugetar fiscală cu multe prevederi populiste, chiar dacă economia naţională continuă să crească într-un ritm lent, iar în perioada premergătoare alegerilor evoluţia economică a ţării chiar ar putea intra pe un trend negativ. Deşi ne-am fi putut aştepta la o politică mai austeră în anul viitor după ce în acest an s-au operat multe măsuri populiste nu prea acoperite cu venituri proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul viitor nu este mai împovărător pentru mediul de afaceri decât cel din acest an, cu excepţia aspectelor de administrare fiscală, care pot cauza costuri suplimentare. Unele prevederi deja au fost criticate de agenţii economici, care acuză Ministerul Finanţelor de nereceptivitate.

Redactorul-şef Ion Chişlea semnează un material amplu în care vorbeşte despre restructurarea radicală a Căii Ferate a Moldovei, şi în special despre prima etapă a acestui proiect grandios pentru care autorităţile au contractat un credit de 100 milioane de euro.

În articolul din rubrica imobiliare veţi afla ce fel locuinţe preferă să procure moldovenii în ultimii ani. Se pare că concetăţenilor noştri le-a cam trecut pofta de case mari, luând în calcul costurile exagerate la întreţinere, dar şi costul ridicat al terenurilor de construcţii. Mai exact, în ultimul an, „pofta” moldovenilor pentru casele mari s-a redus cu circa 22%, spun datele statistice. În schimb, creştere surprinzătoare au cunoscut apartamentele cu suprafaţă mare.”

XS
SM
MD
LG