Linkuri accesibilitate

Sabina Fati
Sabina Fati

Noul președintele al României este Klaus Iohannis. LiveBlog

Sabina Fati, care a relatat în direct în primul tur al alegerilor prezidențiale din România din 2.11.2014, își continuă blogul cu ocazia celui de-al doilea tur de scrutin din 16 noiembrie.

10:07 2.11.2014

Peste 18 milioane de români au drept de vot, dar potrivit sondajelor aproape jumătate dintre ei nu par dispuși să participe la acest scrutin. Trei milioane trăiesc în străinătate, dar la alegerile de până acum mai puțin de 200 de mii dintre ei au ajuns la urne.

10:35 2.11.2014

Îndemn la Boicot la Realitate tv

Scrutinul de astăzi a fost precedat de un scandal lansat aseară de Realitatea Tv. Realizatorii acestui canal de televiziune au lansat aserțiunea că numărătoarea voturilor va fi făcută de firme controlate Sebastian Giță, deputat PSD, patron al RTv și apropiat al lui Victor Ponta și ca atare ar trebui boicotat votul.

Totul a pornit de la o sesizare a Partidului Mișcarea Populară, care o susține pe Elena Udrea, sesizare trimisă Biroului Electoral Central în care se precizează că firmele SIVECO-ASSECO SEE, care au câștigat licitația pentru asigurarea logistica transmiterii datelor. În sesizare nu există date care să dovedească asocierea deputatului PSD cu aceste firme. Nici Realitatea Tv nu a prezentat nici un fel de probe si nici în sesizare nu există argumente suficiente, iar scandalul pare să fi fost făcut în favoarea Elenei Udrea, pe care acest post de televiziune a susținut-o fără rezerve.

10:37 2.11.2014

Premierul Victor Ponta și soția sa, eurodeputata Daciana Sârbu și-au făcut cruce după ce și-au depus voturile în urnă, în tradiția socialiștilor români post-comuniști, care combină ortodoxismul cu naționalismul

10:38 2.11.2014

Aproape 1.200.000 de români au votat până la această oră, potrivit BEC

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG