Linkuri accesibilitate

Premierul desemnat Iurie Leancă a început consultările în vederea elaborării programului de guvernare


Premierul desemnat Iurie Leancă a început consultările în vederea elaborării programului de guvernare, cu care se va prezenta în Parlament, se arată într-un comunicat al guvernului. Între altele, Leancă s-a întâlnit cu reprezentanți ai lumii de afaceri, reuniți în Consiliul Economic, iar sâmbătă are programate discuții cu reprezentanții Sindicatelor, ai Patronatelor, ai Consiliului Național pentru Participare (CNP), ai Consiliului Național al ONG-urilor, precum și cu alți reprezentanți ai societății civile și cu analiști politici.

Iurie Leancă a fost investit miercuri 28 ianuarie cu formarea guvernului și elaborarea programului de guvernare, pentru care, conform prevederilor constituționale are la dispoziție 15 zile. Premierul desemnat este sprijinit în acest moment de 42 de deputati, reprezentând alianța PLDM-PD, dar pentru a fi învestit are nevoie de votul a 51 de parlamentari. Partidul Comuniștilor a declarat că nu va sprijini un nou guvern condus de Iurie Leancă, iar Partidul Liberal și-a luat încă timp de gândire.

Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, a declarat joi seară, pe de altă parte, că exclude posibilitatea ca Partidul Liberal să mai fie cooptat în acest moment în coaliția de guvernare. Într-o emisiune televizată („N4”) Lupu și-a exprimat opinia că „Partidul Liberal nu a dorit să-şi asume responsabilitatea guvernării într-o perioadă foarte dificilă pentru ţară”.

XS
SM
MD
LG