Linkuri accesibilitate

Barack Obama condamnă politica Rusiei în Ucraina de est


Într-un interviu cu televiziunea americana CNN, presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a vorbit despre relatia Occidentului cu Rusia şi despre sancţiunile impuse Rusiei pentru rolul jucat in Ucraina. Barack Obama a declarat ca nu exista o modalitate pentru liderul de la Kremlin de a ieşi „învingator” din aceasta situatie. „Anexarea Crimeii a adus costuri si nu beneficii Rusiei”, a spus presedintele Obama, care crede şi că liderul de la Kremlin a adoptat o viziune înapoiată, nu una contemporană, asupra evenimentelor.

„Putem sa facem Rusia sa plateasca costuri din ce in ce mai mari pentru aceste actiuni si putem sa continuam sa facem presiuni diplomatice. Dar nu cred ca ar fi intelept ca Statele Unite sau lumea sa vada un conflict militar intre Statele Unite si Rusia. Ceea ce noi facem este sa intarim statele de la granita NATO si sa spunem clar că vom folosi forta militara pentru a ne apăra aliatii din NATO, in baza articolului 5 al Alianţei…”

Barack Obama a mai spus: „Ceea ce am vazut permanent este că separatistii sunt finanţati de Rusia, sunt antrenati de Rusia, strategia lor vine de la Rusia si militari ruşi îi susţin. Nu am vazut până acum vreo dovada din partea Kremlinului ca ar fi in interesul Rusiei sa rezolve aceasta problema pe termen lung…”

Presedintele american a declarat ca nu este prea optimist in ceea ce priveste schimbarea politicii Moscovei .

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG