Linkuri accesibilitate

Doi suspecți arestați în legătură cu asasinarea lui Boris Nemțov


Directorul Serviciului Federal de Informații din Rusia (FSB), Alexandr Bortnikov, a anunțat la un post de televiziune că sâmbătă 7 martie au fost reținuți doi suspecți în legătură cu uciderea pe 27 februarie a liderului opoziției Boris Nemțov. Cei doi se numesc Anzor Kubashev și Zaur Dadaiev, ambii de origine din Caucaz.

Bortnikov a precizat că președintele Vladimir Putin a fost informat și că ancheta continuă. Duminică, un tribunal din Moscova va decide dacă cei doi vor fi puși oficial sub anchetă și reținuți în baza acestor acuzații.

Mihail Fedotov, liderul Consiliului prezidențial pentru drepturile omului, a afirmat că important este acum să fie găsiți cei care au ordonat și organizat asasinarea lui Nemtov. Avocatul lui Nemtov a spus că nu are mai multe informații, dar că știrea reținerii celor doi suspecți este în sine încurajatoare.

În vârstă de 55 de ani, Boris Nemțov a fost un critic consecvent al politicilor lui Putin, pe care l-a acuzat de declanșarea războiului din Ucraina. În 10 februarie, Nemtov a spus într-un interviu că îi este teamă că Putin îl va ucide.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG