Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova şi în lume


Agenda principalelor evenimente anunţate ale zilei.

Premierul Chiril Gaburici conduce o delegaţie guvernamentală la Bruxelles, unde se va întâlni cu mai multe oficialităţi şi va participa la prima reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană. Premierul moldovean se va întâlni cu președintele Comisiei Europene, cu secretarul general NATO, comisarul european pentru politica de vecinătate și cu comisarul pentru politica regională. Din delegaţia de la Chişinău mai fac parte şefa diplomaţiei moldovene, ministrul economiei, vicepremierul pentru reintegrare, ministrul finanţelor şi ministrul Justiţiei.

La Chişinău, Centrul CBS-AXA va prezenta rezultatele unui sondaj sociologic privind „situația electorală din Găgăuzia” înaintea alegerilor din 22 martie pentru funcţia de başcan al autonomiei.

Rezultatele unui alt sondaj sociologic pe aceeaşi temă vor fi prezentate şi de Centrul „Dialog”.

Comisia de specialitate a Parlamentului încheie astăzi primirea dosarelor pentru concursul de suplinire a trei funcţii vacante de membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului.

Din actualitatea internaţională:

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, este aşteptat într-o vizită oficială la Berlin.

Între timp, la Kiev începe o vizită de trei zile secretarul general al Consiliului Europei, Torbjorn Jagland. El va prezenta autorităţilor ucrainene planul de activităţi al Consiliului Europei pentru Ucraina până în 2017.

Şi tot în Ucraina va sosi astăzi Înaltul comisar al OSCE pentru minorităţile naţionale Astrid Thors, care intenţionează să viziteze mai multe regiuni din estul şi sudul ţării, inclusiv regiunile Dnepropetrovsk, Harkov, Zaporojie şi oraşul Mariupol.

La Stokholm, Institutul Internaţional de Cercetare pentru Pace (SIPRI) va prezenta un raport privind livrările de arme la nivel global în anul 2014. Raportul anual prezintă principalii exportatori şi importatori de arme convenţionale şi tendinţele regionale. În cadrul evenimentului e anunţată şi o dezbatere privind perspectivele pentru o mai mare responsabilitate şi transparenţă în comerţul cu arme la nivel global, dar şi în zone din Orientul Mijlociu, Europa de Est și Africa.

XS
SM
MD
LG