Linkuri accesibilitate

Ministrul apărării Viorel Cibotaru: Republica Moldova trebuie să fie pregătită să facă faţă unui „război hibrid”


Ministrul moldovean al apărării Viorel Cibotaru a afirmat că Republica Moldova trebuie să fie pregătită să facă faţă unui „război hibrid” de felul celui cu care a început conflictul din Ucraina.

„Sigur că noi nu ne dorim aşa ceva, dar noi trebuie să trăim cu acest gând”, a declarant ministrul apărării într-un interviu cu Europa Liberă.

Viorel Cibotaru a salutat acţiunile care s-au întreprins în ultimul an în armată, spunând că este mai pregătită de cinci-şase ori decât era în trecut.

Ministrul a mai spus că în 2015 armata va putea miza pe un buget de 400 milioane de lei, sau 0,3% din PIB dar că ar fi nevoie de cel puţin 1% din PIB.

Ministrul apărării a mai declarant Europei Libere că armata va continua să-şi sporească capacitatea de apărare cu sprijinul unui program NATO – consolidarea capacităţilor de apărare – destinat Republicii Moldova, Ucrainei şi Iordania, care presupune suport logistic, instruire și reformarea doctrinei militare.

Prioritatea conducerii ministerului este acum să fortifice unităţile militare şi să le sporească capacitatea de reacţie, a mai declarat ministrul apărării Viorel Cibotaru în interviul acordat Europei Libere. ​

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG