Linkuri accesibilitate

Viceguvernatorul BNM, Emma Tăbîrță, și președintele Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, Artur Gherman, vor fi demiși urmare a raportului Kroll


Viceguvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Emma Tăbîrță și președintele Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, Artur Gherman vor fi demiși, a anunţat aseara președintele PLDM, Vlad Filat, după ședința secretă a Parlamentului, informează agentiile de presa moldovene.Filat a mai spus si că Parlamentul a mai decis si desecretizarea deciziei guvernului trecut privind acordarea garanţiilor de stat pentru Banca de Economii şi că va fi creata o noua comisie care va monitoriza pe viitor în permanenţă sistemul bancar.

Moratoriului instituit de Banca Națională a Moldovei la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank a fost prelungit cu nouă luni, potrivit proiectului de lege votat ieri de Parlamentul de la Chisinau. Documentul a fost susținut de democrați, liberal-democrați și comuniști.

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu a declarat dupa sedinta cu usile inchise a Parlamentului moldovean că actualului guvern i s-a dat un termen de 30 de zile pentru a analiza situatia din sistemul bancar si a lua masurile cuvenite pentru sancţionarea celor care au savirsit ilegalităţi. Lupu a mai spus ca dupa auditul companiei Kroll, va fi organizat un concurs internaţional pentru a se desemna o companie care va investiga intreaga situatie a sistemului bancar moldovenesc in baza raportului companiei Kroll.

XS
SM
MD
LG