Linkuri accesibilitate

Unde sînt nebunii de altădată?


Nu putem decît să regretăm vremurile bune în care nebunii se aruncau în cap sau recitau în intersecții.

Contemporanii noștri plictisiți sau dezaxați au idei noi. Una din ele e contactul la domiciliu cu fauna exotică. Așadar, marile orașe europene sînt cu un pas mai aproape de junglă. Din cînd în cînd, cîte un animal scapă din casă sau e purtat cu mîndrie prin oraș.

La Bruxelles, cineva și-a uitat sau și-a pierdut crocodilul într-un lac din centrul orașului. În nordul Angliei, dintr-un canal de lîngă Newcastle, a apărut un pui de rinocer. În Germania, razii ale poliției au dat peste colecții de scorpioni în apartamente de bloc. Într-un orășel din sudul Angliei, trecătorii au rămas împietriți în fața unui individ ieșit la plimbare cu pitonul de gît.

Evident, toți proprietarii de animale dragi și la fel de periculoase omului se apără folosind faimoasa justificare a libertății. E dreptul meu să... E inutil să reamintești că e și dreptul celorlalți să nu fie omorîți de un scorpion în lift sau strangulați de un piton în fața blocului. Degeaba!

Libertatea celui ce a înebunit recent e mult mai importantă. Psihiatria rămîne singura cîștigată. Terapia are de rezolvat problema unui nou tip de pacient. Un nebun complet indiferent la pericol și hipnotizat de grădina zoo cu program permanent de acasă. Nu putem decît să regretăm vremurile bune în care nebunii se aruncau în cap sau recitau în intersecții.

Previous Next

XS
SM
MD
LG