Linkuri accesibilitate

Reacții ale oamenilor politici la mitingul antiguvernamental


„Apa murdară de la spălătorie se scurge peste osemintele victimelor HolocaustuluI” (Ziarul Național).

Într-o reacție a politicienilor la mitingul antiguvernamental care a avut loc ieri în PMAN, liberal-democratul Valeriu Streleț a declarat pentru Radio Moldova Actualităţi că nemulțumirile cetățenilor sunt înțelese şi justificate, iar cei care se fac vinovați de „crima din sistemul bancar” trebuie să fie pedepsiți, nu doar prin demitere din funcții.

Preşedintele de onoare a PD, Dumitru Diacov, spune că guvernarea trebuie să ia în calcul obiecţiile din partea protestatarilor. Cât priveşte însă publicarea raportului Kroll „asta nu va rezolva nimic” susţine Diacov. De altă părere este deputatul comunist Artur Reşetnicov. El consideră că raportul Kroll trebuie să fie public. Liderul socialiştilor Igor Dodon a declarat că susţine mesajele manifestanţilor şi este gata să dea curs unor iniţiative propuse de Platforma Civică Demnitate şi Adevăr, cea care a organizat protestul.

Monumentul „Jertfele fascismului”, de pe strada Calea Orheiului, riscă să nu mai fie inaugurat pe 8 mai așa cum era planificat. Comunitatea evreiască a comunicat Ziarului Național că inspecția în construcții a sectorului Centru ar fi sistat lucrările de reconstrucție a monumentului. Asta după ce muncitorii care reabilitează monumentul au încercat să demonteze gardul unui centru comercial auto ridicat chiar în coasta locului unde au fost exterminați peste 14 mii de etnici evrei.

Comunitatea evreiască se află în litigiu cu această companie auto din 2009. După ce a fost atacată în judecată compania auto a recunoscut că a încălcat legislația și a promis să strămute centru de deservire auto. În loc să o facă însă a mai construit și o spălătorie auto instalând și un gard de protecție. „Apa murdară de la spălătorie se scurge peste osemintele victimelor HolocaustuluI”, a declarat un reprezentant a comunității evreiești citat în articol.

Tot pe pagina web a Ziarului Național, Virginia Nica analizează noutățile din fondul de subvenționare. Investițiile în post-recoltare vor fi principala „țintă”, autoritățile sperând că, astfel, vor fi atenuate consecințele embargoului rusesc la fructe, scrie autoarea. În premieră va fi subvenționată și amenajarea terenurilor de lângă fermă. De cealaltă parte, fermierii spun că suma de 610 milioane de lei, prevăzută pentru acest an, este mult prea mică. Iar fondurile ENPARD promise de UE nu se regăsesc în fondul de subvenționare susține Alexei Ivanov, președintele Federația „Agroinform” citat în articol.

Prețul medicamentelor va depinde direct de cursul leului, scrie Victor Surugiu pe portalul noi.md cu referință la recentele modificări la Legea medicamentelor. În consecință, medicamentele s-ar putea scumpi, scrie autorul. „Noua redacție a legii le va permite persoanelor interesate să revizuiască permanent prețul producătorului, stabilit în lei. Rescrierea noilor prețuri e posibilă, atît după expedierea unei solicitări la Ministerul Sănătății, cît și din proprie inițiativă.” Totodată, întreprinzătorilor vor putea să reducă prețurile la medicamente în orice moment, indiferent de fluctuațiile cursului valutar.

Portalul „Mold-Street” publică noi detalii în cazul miliardelor scoase din băncile moldovenești. BNM încearcă să repare ceea ce nu a reușit să prevină la momentul potrivit, constată jurnaliștii. BNM a contestat în instanță hotărârea Adunării Generale a acționarilor Băncii Sociale din noiembrie, hotărâre prin care banca a acordat la cinci companii din Chișinău credite de circa 14 miliarde de lei. Judecătoria Râșcani a anulat această decizie se arată în articol.

XS
SM
MD
LG