Linkuri accesibilitate

Procurorii români redeschid dosare de urmărire penală în care este implicat fostul președinte Traian Băsescu


Magistratii de la Judecatoria Sectorului 1 din Bucuresti au confirmat decizia procurorilor de la Parchetul General de redeschidere a urmaririi penale in dosarul „Casa din Mihaileanu”, in care este implicat fostul presedinte al României, Traian Basescu, anunta Agerpres. Procurorii au redeschis urmarirea penala in cazul a cinci dosare pe numele lui Traian Basescu, printre care se afla si cel privind modul in care fostul presedinte a achizitionat imobilul situat pe strada Stefan Mihaileanu din Bucuresti.
In anul 2002, pe vremea cand era primar general al Capitalei, Traian Basescu a primit dreptul de a sta cu chirie intr-o vila de pe strada Stefan Mihaileanu, dupa care, in 2003, el a depus o cerere pentru a cumpara un intreg etaj al imobilului, pentru suma de 19.000 de dolari, cerere aprobata de Primaria Capitalei. Traian Basescu a fost acuzat atunci ca nu avea dreptul sa cumpere o locuinta de la stat, pentru ca el avusese in proprietate o casa achizitionata in Bucuresti in 2002, pe care o donase fiicei sale.
In anul 2005, Parchetul General a dispus neinceperea urmaririi penale pe numele lui Traian Basescu, pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, uz de fals si fals in declaratii. Avocata lui Traian Basescu in acest dosar a fost atunci Elena Udrea.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG