Linkuri accesibilitate

Ambasadorul rus la Praga convocat pentru a da explicații despre lista celor 89 de europeni cu interdicție de intrare în Federația Rusă


Ministrul ceh de Externe, Lubomir Zaoralek, l-a convocat, ieripe ambasadorul rus la Praga, Serghei Kiselev, pentru ca acesta sa ofere explicatii dupa publicarea listei cu oficiali din tarile UE care au interdictie de a intra in Rusia, relateaza presa ceha. Printre cehii aflati pe lista „neagra” a Kremlinului se afla fostul ministru de externe Karel Schwartzenberg si fostul comisar pentru extindere si politici vecinătatii Stefan Fule. Pe lista se mai afla fostul vice-premier britanic Nick Clegg, fostul premier belgian Guy Verhofstadt, fostul ministru britanic al apărării Malcolm Rifkind.

Luni, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a spus că „sancțiunile” au fost impuse oficialilor europeni care au susținut cel mai mult „lovitura de stat” din Ucraina, în urma căreia ar fi avut de suferit rușii de acolo și ca nu ar fi „motivate politic”. Pe aceasta lista se afla si cinci romani liderul Partidului Miscarea Populara, Eugen Tomac, fostul ministru de externe Adrian Cioroianu, fostul consilier prezidenţial Iulian Chifu, şeful Statului Major al Forţelor Navale, Tiberiu Liviu Chodan, şi directorul general adjunct al companiei de stat Transgaz, Gheorghe Haţegan.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG