Linkuri accesibilitate

Alegeri locale 2015

Scrutinul din Republica Moldova, reflectat de jurnaliştii Europei Libere, în direct, de la faţa locului.


Iurie Ciocan, preşedintele CEC, începe conferinţa de presă. La ora 21.00, numărul cetăţenilor care au participat la alegeri e de 48,95%, adică 1 milion 386 mii. În Ulmu, Ialoveni există riscul nevalidării din cauza ratei joase de participare de numai 20,3 %. Cei mai activi au fost cetăţenii din Pocrovca, Donduşeni, rata de participare fiind acolo de circa 85%.

Alegătorii trecuţi de 50 de ani constituie peste 50%.

Iurie Ciocan spune că s-a comis o eroare în biroul 112 din Chişinău. Acolo nu au fost liste electorale de bază. Eroarea a fost reparată. În Topal, Cimişlia, a fost distrus un birou electoral, inclusiv computere. Iurie Ciocan spune că vor fi organizate alegeri repetate acolo şi spune că acest caz trebuie soluţionat de justiţie.

Vin deja primele procese verbale, spune Iurie Ciocan.

La 21.30 începe o conferinţă de presă a CEC.

La ora 21.00 au fost închise secţiile de votare.

Presa a semnalat însă închiderea unei secţii de votare înainte de timpul cuvenit.

La Canal2.MD, Ion Manole, director executiv al Promo-Lex, spune că se poate obţine o îmbunătăţire a muncii funcţionarilor prin reducerea numărului de funcţii şi posturi.

Încarcă mai mult

Opinia dvs.

Arată comentarii

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG