Linkuri accesibilitate

Alegeri locale 2015

Scrutinul din Republica Moldova, reflectat de jurnaliştii Europei Libere, în direct, de la faţa locului.

Corespondenta noastră Valentina Ursu a fost la Secţia nr. 12 din Orhei care
se află în Şcoala de Muzică pentru copii. E o prezenţă destul de activă a alegătorilor,
remarcă Valentina Ursu. Cîţiva dintre cei intervievaţi au spus că au preferat să vină mai întîi la secţia de votare şi abia apoi să meargă la biserica din apropiere.
Valentina Ursu mai remarcă şi faptul că panourile şi afişele electorale nu au dispărut din oraş.

CEC anunţă că la ora 7.00 au fost deschise toate 1977 secţii de votare create pentru alegerile locale din acest an. La ora 08.00 rata de participare a alegătorilor a constituit 3%. CEC-ul spune că nu au existat incidente. Azi alegătorii din Republica Moldova urmează să aleagă 898 de primari, 10564 de consilieri locali de nivelul I şi 1116 consilieri raionali / municipali.

În localităţile situate în dreapta Nistrului, dar controlate de autorităţile separatiste transnistrene, nu au fost deschise secţii de votare pentru alegerile locale de duminică. Alegătorii de acolo vor putea vota în localităţile din apropiere, informează IPN. Ofiţerul de presă al Comisiei Electorale Centrale, Rodica Sârbu, a spus că alegătorii din comuna Chiţcani şi satul Cremenciug vor vota în satul Copanca, la liceul Vasile Alecsandri. Alegătorii din satul Găsca vor vota la secţia de votare din comuna Fârlădeni. La Bender nu sunt deschise secţii de votare. Totodată, alegătorii din Corjova, localitate la est de Nistru aflată sub jurisdicţia Chișinăului, vor trebui să se meargă la vot la Cocieri.

Alegătorii au început să vină.
Alegătorii au început să vină.

Unul dintre primii alegători
Unul dintre primii alegători

La vot
La vot

un alegător
un alegător

Scolile gazduiesc sectiile de votare
Scolile gazduiesc sectiile de votare

Alegerile locale văzute de VASILE BOTNARU.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG