Linkuri accesibilitate

Alegeri locale 2015

Scrutinul din Republica Moldova, reflectat de jurnaliştii Europei Libere, în direct, de la faţa locului.

Peste 6.000 de polițiști asigură buna desfășurare a alegerilor locale de duminică 14 iunie, informează Moldpres, citând Inspectoratul General al Poliției. În ziua alegerilor polițiștii se află în preajma secțiilor de votare, având dreptul să intre în birouri doar la solicitarea președințiilor secțiilor respective. Tot în vederea alegerilor CEC a reamintit sâmbătă concurenților electorali că sâmbătă și duminică este interzisă orice fel de agitație electorală. Încălcarea așa-numitei „liniști electorale” se pedepsește cu amendă de până la 400 de lei pentru persoane fizice și până la o mie de lei pentru candidați. Secțiile de votare s-au deschis duminică la șapte dimineață și se vor închide la nouă seara.

CEC ne informează că pînă la ora 10.00 au votat 12,48 % din numărul de alegători înscrişi în listele electorale. Cea mai înaltă rată de prezenţă la urne s-a înregistrat în raionul Rezina, de 13,76%. Cea mai scăzută rată de prezenţă la urne s-a înregistrat în UTA Găgăuzia de 6,14%. În mun. Chişinău au votat 6,46%, iar în mun. Bălţi au votat 8,16%.

CEC remarcă participarea sporită a alegătorilor la secția de votare nr.23/7 din localitatea Bălănești, raionul Nisporeni – 44,12%, iar cea mai slabă particpare e la secția nr.1/223 din sectorul Rîșcani al mun. Chișinău – 1,65 %.

Anunt al unei sectii de votare
Anunt al unei sectii de votare

Sectiile de votare au fost foarte active pe durata acestei săptămîni, lipind anunţuri mobilizatoare pe uşile scărilor blocurilor...

Asociaţia PROMO-LEX, care monitorizează ca de obicei alegerile, semnalează o pimă încălcare, susţinînd că în satul Zaim, raionul Căușeni, unul dintre candidații la funcția de primar face agitație electorală în preajma secției de votare.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG