Linkuri accesibilitate

Alegeri locale 2015

Scrutinul din Republica Moldova, reflectat de jurnaliştii Europei Libere, în direct, de la faţa locului.

Alegerile de la ORHEI văzute de VALENTINA URSU

Corespondenta noastră ALINA PISICĂ se află acum în satul Bardar, Ialoveni. La ora 11.25 o mulţime de oameni fac coadă în secţia de votare, preponderent de vîrsta a treia.

Mai mulţi candidaţi la funcţia de primar al Chişinăului şi lideri de partide au votat deja la această oră. Ca de obicei, ziariştii i-au întrebat pentru ce au votat.

Marian Lupu, preşedintele PD:

“Am votat pentru o capitală cu adevărat europeană, pentru mai multe realizări frumoase, pentru un primar și o echipă care vor munci cu dedicație pentru interesele fiecărui locuitor al municipiului Chişinău.”

Oazu Nantoi, candidat din partea Platformei Popular Europeană din Moldova – Iurie Leancă

“Sper că după ziua de azi Chişinăul va devein un oraş mai optimist, un oraş pentru oameni cu iniţiativă, un oraş pentru oameni care se respectă. Şi nu ne strică şi dialogul respectuos unul cu altul”.

Vasili Chirtoca, candidat din partea Partidului Comunist:

"Am votat pentru ca să înceapă o fază nouă de dezvoltare în municipiu, ca să conducă oameni care nu dezbină, care gospodăresc".

Serafim Urechean, candidat din partea PLDM:

"Am votat pentru un oraş curat, aranjat, respectat la nivel naţional şi internaţional, pentru condiţii favorabile pentru tineret, pentru un oraş alb..."

Monica Babuc, candidată a Partidului Democrat:

"Am votat pentru o viaţă mai frumoasă, mai liniştită, pentru un Chişinău fără politică şi cu multe fapte bune. Să depăşim atmosfera de agresivitate din Consiliul Municipal".

Igor Dodon, lider al Partidului Socialiştilor:

"Am votat împotriva corupţiei şi oligarhilor, pentru o capitală cu oameni profesionişti. Cei care au furat miliarde vor fi puşi la dubă!"

Chisinaul in ziua alegerilor
Chisinaul in ziua alegerilor

Chisinaul in ziua alegerilor
Chisinaul in ziua alegerilor

Chisinaul in ziua alegerilor
Chisinaul in ziua alegerilor

Chişinăul azi, văzut de TAMARA GREJDEANU

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG