Linkuri accesibilitate

Rușii se retrag de pe litoralul bulgăresc


Portul Varna
Portul Varna

Criza economică a redus cu peste 40% numărul turiștilor ruși în Bulgaria. Din cumpărători, rușii au devenit vânzători de apartamente și case de vacanță.

Criza economică a redus cu peste 40% numărul turiștilor ruși în Bulgaria. Din cumpărători, rușii au devenit vânzători de apartamente și case de vacanță.

Cu 41% mai puțini turiști ruși au trecut prin aeroporturile Varna și Burgas în primele 6 luni ale anului. Ministerul bulgar al turismului explică aceasta situație prin criza economică în Rusia și scăderea cursului rublei. În urma sancțiunilor și a măsurilor de austeritate, rușii nu-și mai pot permite călătorii și vacanțe în străinătate. O scădere si mai mare a turiștilor ruși se observă în Grecia și Turcia unde serviciile turistice costă mai scump.

Retragerea rușilor de pe litoralul bulgăresc este compensată în parte de creșterea cu 10% fața de anul trecut a numărului turiștilor germani, britanici, polonezi și norvegieni.

Bulgaria totuși se menține printre primele 5 destinații preferate ale rușilor. Sunt speranțe că în august scăderea va putea fi parțial compensată.

Pe primul loc printre străinii care vin în Bulgaria cu autoturisme proprii se află românii. În acest an se conturează o creștere cu 5-7% a turiștilor din țara vecină atrași de prețurile accesibile, de distanța mică și de apropierea bucătăriilor.

În acest an, ofertele pentru 7 zile într-un hotel de 3 stele încep de la 350 de euro și merg până la 550 - la hotelurile de 5 stele.

Criza economică în Rusia și-a pus amprentă pe piața apartamentelor și caselor de vacanță. Rușii care până la conflictul din Ucraina au fost cei mai activi cumpărători au devenit vânzători. Pe fundalul scăderii numărului de turiști ruși, achiziționările de apartamente pe litoral au scăzut fața de anul trecut cu 15-20%, a anunțat Dobromir Ganev de la agenția imobiliară „Faros”. O parte din proprietarii ruși au început să cumpere apartamente în orașele mari cu intenția de a fugi din criza în Rusia, a se stabili într-un mod permanent în Bulgaria de unde vor putea călători liber și de a lansa afaceri în Uniunea Europeană.

XS
SM
MD
LG