Demisia conducerii Băncii Naţionale s-a numărat printre revendicările înaintate de membrii platformei civice Demnitate şi Adevăr. Cum au reacţionat protestatarii din Piaţa Marii Adunări Naţionale la anunţul că Dorin Drăguţanu şi echipa sa se retrag din funcţie, aflăm din reportajul Dianei Răileanu:
Activista Inga Grigoriu, membră a Consiliului Marii Adunări Naţionale, spune că deşi anunţul este unul îmbucurător pentru protestatari, aceştia sunt conştienţi că „o rândunică nu face primăvara”, prin urmare, nu vor renunţa la proteste:
„Am intuit că ar trebui să urmeze o demisie ca liniştească cetăţenii şi valul protestatar, dar, oricum, noi avem mandatul celor care au venit în 6 septembrie, peste o sută de mii de oameni, şi avem mandatul celor care vin zi de zi. Cu ajutorul lor, din discuţiile pe care le avem, înţelegem că toată lumea îşi doreşte schimbarea de sistem. Deci, în continuare, chiar dacă a fost prima demisie pentru a linişti valul protestatar nu înseamnă că aici o să ne oprim.”
În plus, continuă Inga Grigoriu, în pofida demisiei anunţate de conducerea Băncii Naţionale protestatarii vor urmări în continuare felul în care este anchetat aşa numitul „jaf al secolului” pentru a se asigura că cei vinovaţi de criza din sistemul bancar vor fi traşi la răspundere:
„Pe lângă faptul că au demisionat să nu uite şi de responsabilitatea faptelor pe care le-au comis în momentul cât au fost în funcţie. Să nu uite că, într-un final, când se va schimba şi Procurorul General vor fi primele persoane care vor fi anchetate. Prima demisie este doar una dintre solicitările care au fost prezentate atât în cadrul mitingurilor de protest de până acum, începând cu luna ianuarie. Aşteptăm în continuare demisia şefului de la CNA şi a Procurorului General, Corneliu Gurin, pentru ca în continuare să purcedem la crearea unui sistem nou, din oameni integri, independenţi şi care ar reprezenta doar drepturile cetăţenilor din Republica Moldova.”
Protestatarul Anatol Cărbune, din Floreşti, stă în Piaţa Marii Adunări Naţionale din şase septembrie, amintind că printre primii şi-a instalat cortul în faţa Guvernului. Anunţul că Dorin Drăguţanu şi-a dat demisia l-a încurajat. Dacă guvernanţii cred că oamenii vor renunţa la proteste urmare a acestei demisii, greşesc amarnic, spune Anatolie Cărbune:
„Este un lucru foarte interesant, în primul rând, se vede agiotajul din Piaţă, a celor care stau de două săptămâni în corturi şi este un prim pas, un rezultat foarte bun şi sper că nu ultimul. Deci, lumea s-a înflăcărat, a apărut o căldură sufletească şi un surplus de energie care ne dă putere pentru a protesta mai departe, pentru a merge până la capăt. Este un început, de la o luni, este bine. Sper că într-o săptămână două se vor rezolva toate problemele şi vor cădea toţi bandiţii şi hoţii.”
O altă protestatară, Alexandra Cucu, face zilnic naveta de la Ialoveni în capitală, pentru a fi alături de oamenii adunaţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Ea îşi doreşte ca exemplul lui Dorin Drăguţanu sa fie urmat şi de alţi funcţionari:
„Cred că o să-i urmeze exemplu. Ei deja sunt înfricoşaţi peste cap. Cred că dorm cinci-zece minute pe noapte şi se gândesc la durerea noastră. Atâta poate am insistat că ajunge şi la conştiinţa lor. Cred că oricum trebuie să răspundă în faţa legii. Poate va triumfa odată şi steagul dreptării şi a libertăţii în ţara noastră. Nu ne mulţumim, dar cred că e un bun început. La toţi de acasă voi explica situaţia care s-a petrecut şi îmi pare foarte bine.”
După anunţul demisiei conducerii BNM manifestanţii platformei Demnitate şi Adevăr şi-au continuat obişnuitele marşuri şi pichetări de instituţii. Astăzi, în vizorul lor a fost Consiliul Coordonator al Audiovizualului şi Consiliul Concurenţei, unde, de asemenea, a fost cerută demisia conducerii acestor instituţii.