Linkuri accesibilitate

Demisia guvernatorului BNM ar fi schimbat misiunea delegației FMI la Chișinău - susține premierul Streleț


Premierul Valeriu Streleț a declarat că pînă pe 21 septembrie (în ajunul sosirii la Chișinău), misiunea FMI ar fi avut mandat de a negocia și semna un acord de creditare a Republicii Moldova dar că mandatul a fost schimbat odată cu demisia guvernatorului Băncii Naționale, Dorin Drăguțan.

După discuțiile cu misiunea FMI de la Chișinău, Steleț a ținut o conferință de presă la care a pecizat, citat de Unimedia:

„Din informațiile și discuțiile pe care le-am avut eu, vreau să spun că până pe data de 21 septembrie, misiunea FMI a avut mandatul de a discuta, negocia și semna un program cu guvernul Republicii Moldova, dar ca urmare a anunțării demisie a guvernatorului Drăguțan, misiunea urmează să activeze în doi pași. Primul este evaluarea politicilor financiare a Guvernului și a BNM și pasul doi, stabilirea unei perspective de semnare a unui nou program de țară”, a declarat premierul Valeriu Streleț.

Drăguțan a demisionat pe fundaul scandalului provocat de devalizarea băncilor dar și la „presiunea unor forțe politice” cum a declarat fostul guvernator general. Când și/a anunțat demisia, Dorin Drăguțan a criticat mai ales presiunile făcute de premierul Valeriu Streleț dar și atidudinea președinteleui Parlamentului, Adrian Candu carea a dezvăluit continutul primei faze a anchtetei legată de devalizarea Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank.

XS
SM
MD
LG