Linkuri accesibilitate

Uniunea Europeană urmărește cu atenție evoluția situației politice din Republica Moldova


Declarație a coordonatoarei politicii externe europene Federica Mogherini.

Uniunea Europeană urmărește cu atenție evoluția situației politice din Republica Moldova, se spune într-o declarație a biroului de presă al coordonatoarei politicii externe europene, Federica Mogherini.

Partidele sunt îndemnate să formeze cât mai repede un guvern „nou și stabil” pentru că situația actuală a Republicii Moldova este apreciată drept „dificilă”, economic, social, politic.

Mai mult, UE îndeamnă la un dialog larg, cu toate forțele politice și sociale interesante, pentru a evita adâncirea conflictului dar și pentru a lansa reforme structurale ce ar putea reface unitatea.

Noul guvern va trebui să lupte cu corupția, să rezolve criza bancară și în același timp, să negocieze un acord cu Fondul Monetar Internațional „crucial pentru a garanta stbilitatea macro-economică a țării” se mai arată în declarația de presă a biroului coordonatoarei politicii externe europene, Federica Mogherini.

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG