Linkuri accesibilitate

Președintele României declară că drama de la București s-a petrecut din cauza ignorării unor „norme simple”


Președintel României, Klaus Iohannis, a vizitat locul incendiului în care vineri noapte au murit, la București, 27 de persoane și a declarat că „locul era total improriu” pentru un club și că drama s-a produs „datorită faptului că în esență au fost ignorate norme simple”.

În incendiul de la clubul „Colectiv” din București, peste 160 de persoane au fost rănite, unele sunt încă în stare gravă.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că la Inspectoratului pentru Situații de Urgență al municipiului București și al județului Ilfov nu există niciun document, nicio solicitare, pentru derularea activității care se desfășura la clubul Colectiv din București.

În principiu, nici o clădire nu poate fi construită sau utilizată fără acest aviz care include un aviz de prevenire și stingere a incendiilor (PSI).

Potrivit mai multor martori, incendiul a izbucnit de la artificiile folosite la concert.

Au fost declarate trei zile de doliu national cu începere de astăzi iar Parchetul General a dechis o anchetă penală pentru „omor din culpă”, relatează presa locală.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG