Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Adevărul” Moldova


Invitatul rubricii este redactorul-șef al publicației, Ion Surdu.

„În ediția de mâine, reluăm discuțiile despre criza economică în care se află astăzi Republica Moldova. Într-o analiză publicată astăzi de Expert-Grup, economiștii susțin că finanțele publice nu vor fi în stare critică la sfârșitul acestui an, însă principalele riscuri țin de proiectarea și executarea Bugetului Public Național pentru anul viitor. Aceștia au în vedere lipsa unui acord cu Fondul Monetar Internațional și transformarea garanțiilor oferite de stat băncilor furate în datorie publică.

Vineri, în Monitorul Oficial a fost publicat programul de securitate cibernetică pe care autoritățile moldovenești intenționează să-l aplice din anul 2016. Estimativ, autoritățile vor cheltui pentru implementarea acestui program aproximativ 77 de milioane de lei. Către anul 2020 Republica Moldova va avea un sistem complex de securitate ciobernetică implementat la nivelul autorităților publice locale și centrale, se menționează în program. Acest lucru va neutraliza atacurile cibernetice externe și interne. În articolul din pagina 3, dezbatem subiectul cu specialiști IT.

Tot în ediția de mâine, ambasadorul Marii Britanii la Chișinău semnează un articol despre organizațiile de caritate britanice care activează în Republica Moldova. Acesta trece în revistă mai multe evenimente la care au participat diverse asociații și enumeră câteva dintre realizările care i-au făcut pe oamenii din familii social-vulnerabile mai fericiți. În concluzie, ambasadorul critică birocrația și corupția din țara noastră în timp ce condițiile de trai ale populației sunt precare.

Mai multe vă lăsăm să citiți în ediția de mâine a ziarului Adevărul Moldova.”

XS
SM
MD
LG