Centrele comerciale din Bruxelles rămân închise, în timp ce un important dispozitiv al poliției și armatei caută mai mulți suspecți ce ar avea legătură cu atacurile teroriste de la Paris.
S-au luat măsuri special de securitate în trenuri, gări și aeroporturi, iar premierul belgian Charles Michel a afirmat că există „informații foarte serioase privind pericolul unui atac similar cu cel de la Paris”
Se presupune că Bruxelles a fost locul de unde au pornit teroriștii care au organizat serie de atacuri de la Paris de vineri 13 noiembrie. Cel care a planificat seria atacurilor era de asemenea cetățean belgian.
Numărul victimelor seriei de atacuri teroriste de la Paris a ajuns între timp la 130.
Peste 350 de persoane au fost rănite în atacurile puse la cale de militanții organizației teroriste a Statului Islamic.
Poliția franceză a identificat al treilea mort în raidul antiteror de miercuri, din suburbia pariziană Saint-Denis: este vorba de o femeie, Hasna Aitboulahcen, care s-a aruncat în aer timpul atacului lansat de poliție asupra apartamentului unde se ascundea împreună cu alți suspecți.
Raidul de la Saint-Denis a fost lansat ca urmare a atacurilor teroriste de vineri 13 noiembrie de la Paris. Printre morții de la Saint-Denis s-a numărat și belgianul de 28 de ani Abdelhamid Abaaoud, despre care se presupune că a fost coordonatorul atacurilor de la Paris.
După atacurile de la Paris, poliția din Belgia și Franța a făcut 793 de descinderi, a reținut 90 de persoane, alte 164 au fost puse sub rest la domiciliu iar peste 170 de arme , între care mitraliere, au fost confiscate.
Statele europene, la presiunea Franței, au decis vineri generalizarea controalelor la frontierele externe ale Uniunii Europene, pentru a reduce pericolul jihadist. După reuniuea de urgență a miniștrilor de interne și justiție din UE s-a anunțat că până la sfîrșitul anului, Comisia Europeană va prezenta „o propunere de reformă a Codului Frontierelor Schengen„, astfel încât să poată fi controlați și cetățenii UE la frontierele externe ale Uniunii.
Cele 28 de state membre ale UE și-au sporit de asemenea presiunea pentru ca Parlamentul European să accelereze adoptarea registrului european cu numele pasagerilor companiilor aeriene (PNR), considerat indispensabil de către Franța pentru a urmări parcursul "celor care vor să ne atace".
Europa „a pierdut prea mult timp", a declarat ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, la întâlnirea cu omologii săi europeni la Bruxelles.
Cel puțin 36 de persoane au fost ucise în cursul celor mai violente raiduri de bombardament efectuate vineri în comun de aviația rusă și siriană în estul Siriei asupra bazelor grupării teroriste Statului Islamic, a informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul la Londra.
„A fost cel mai violent bombardament din această regiune de la declanșarea revoltei în 2011", a declarat directorul Observatorului, citat de agențiile internaționale.