Linkuri accesibilitate

Golden Rules


O lume unde nu există genuri muzicale, ci doar texturi sonore și stiluri care se întretaie

Golden Rules e un duo alcătuit din producătorul britanic Paul White și vocalistul american Eric Biddines.

Publicația britanică „The Independent” scrie despre Paul White că e un fel de „DJ Shadow al secolului 21”, ceea ce vrea să spună White a pus pe o treaptă superioară tehnologic vorbind ce făcea Shadow la sfîrșitul secolului 20, când a creat pe albumele sale o lume unde nu există genuri muzicale, ci doar texturi sonore și stiluri care se întretaie.

Eric Biddines are o biografie oarecum neobișnuită pentru un rapper. A crescut într-o familie de martori ai lui Iehova la o fermă din Florida, iar în copilărie a ascultat mult Al Green și Motown.

Și-a făcut propria casă de discuri și a lansat independent cîteva albume, dintre care unul, „Planetcoffeebean 2”, din 2013, a avut mare succes în comunitatea rapperilor de pe internet, și i-a atras atenția lui Paul White, care a făcut mai multe beat-uri și i le-a trimis prin e-mail lui Eric Biddines.

Cîteva zile mai tîrziu, White a găsit cu surprindere în poșta sa electronică cîteva cântece făcute de Biddines care porneau de la beat-urile lui.

Chimia dintre cei doi era clară, așa că nu după mult timp Eric Biddines a luat avionul spre Londra, pentru a înregistra un album și pentru a forma cu Paul White grupul Golden Rules.

Albumul lor de debut, „Golden Ticket”, lansat în august 2015, a fost extrem de bine primit de cronicarii muzicali și de DJ-ii BBC-ului Giles Peterson și Marie Anne Hobbs. Între altele și pentru că scoate în evidență remarcabila îndemânare de producător a lui White, care folosește o instrumentație live, pentru a încorpora rock psihedelic, dub, soul și disco într-un set hip-hop, în care Eric Biddines cântă în stilul specific sudului american versuri autobiografice și de introspecție.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (n. 1959 la Cluj), ziarist, corespondent la Biroul din București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG