Linkuri accesibilitate

Președintele Barack Obama a declarat că America nu se va lăsa terorizată


Poliția federală-FBI a reclasificat atacul de miercuri de la San Bernadino, soldat cu 14 morți, drept un act de terrorism.

Directorul FBI James Comey a spus pe de altă parte că nu există încă indicii că cele două persoane care au comis atacul ar fi făcut parte dintr-o celulă teroristă dau că atacul ar fi fost comandat de o organizație teroristă cum ar fi gruparea Statul Islamic.

Vineri, o agenție de presă apropiată de această organizație teroristă a afirmat că autorii masacrului de la San Bernardino ar fi fost „partizani” ai acestei grupării teroriste, și a pus atacul din California în legătură cu cele de la Paris (130 de morți) și din Tunis (12 morți).

În urma atacului de la San Bernadino, cotidianul „New York Times” a apărut sâmbătă în mod excepțional cu un editorial pe prima pagină care pledează pentru un control mai strict al vânzării de arme în Statele Unite.

Între altele se cere excluderea din comerț a armelor grele de tipul celor folosite în atacul din California.

În cele două mandate consecutive ale sale, președintele Barack Obama a promis că va încerca să limiteze vânzarea de arme în America ,dar s-a lovit mereu de opoziția lobby-ului producătorilor de arme și de obiecțiile majorității americanilor care consideră dreptul de port de armă o libertate fundamentală.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG