Linkuri accesibilitate

PL va negocia formarea unei majorități „cu toți deputații care susțin cursul european”


Partidul Liberal a decis duminică să negocieze formarea unei majorități parlamentare „cu toți deputații care susțin cursul european și implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană”. Inclusiv cu cei 14 foști deputați comuniști, care între timp au format o platformă social-democrată cu PD.
Întrebat despre posibilul candidat la funcția de premier, lideru liberal Mihai Ghimpu a replicat „Noi nu ne orientăm după persoane, ci după cauză. Avem o realitate și asta e”, și a adăugat că s-au vehiculat mai multe nume: Marian Lupu, Andrian Candu și Plahotniuc. Anteriro Mihai Ghimpu a criticase din nou Partidul Liberal Democrat, afirmând că acesta ar fi „capturat” funcția de prim-ministru. Luni,11 ianuarie, PD a promis să prezinte un nou candidat la funcția de premier după eșecul de acum o săptămână a lui Ion Sturza și o nouă majoritate parlamentară.
În acest moment, democrații și foștii comuniști au 35 de mandate. Împreună cu liberalii și cei trei deputați din grupul Leancă sunt 51 de mandate, suficiente pentru a învesti un nou guvern. Dar numărul este insuficient pentru a alege un nou președinte al țării în martie, când va fi nevoie de 61 de mandate.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG