Linkuri accesibilitate

LIVE BLOG Moldova, în căutarea unui prim-ministru. Noi proteste la Chişinău

Mii de oameni au ieşit în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de desemnarea democratului Pavel Filip la funcția de premier şi pentru a cere alegeri anticipate.


Protestatarii Platformei civice "DA"
18:22 16.1.2016

Aici se încheie blogul nostru pentru 16 ianuarie. Vă mulțumim că ne-ați urmărit.

18:14 16.1.2016

Nicolae Timofti explică de ce a fost nevoit să îl desemneze pe Pavel Filip la funcția de premier

Președinția Republicii Moldova a difuzat o declarație a șefului statului Nicolae Timofti, potrivit căreia decizia de a-l nominaliza pe Pavel Filip în calitate de candidat la funcția de prim-ministru a fost luată „ca urmare a unor elemente obiective care nu pot fi puse la îndoială din punct de vedere constituțional”.

Totodată, Președinția a făcut publică lista cu semnăturile a 55 de deputați care l-au susținut pe Pavel Filip.

15:52 16.1.2016

Cele două proteste s-au încheiat simultan

Renato Usatîi şi liderii Platformei "DA" au mulţumit oamenilor care au ieşit în stradă şi i-au chemat să le fie alături în ziua în care va fi votat noul guvern.

15:32 16.1.2016

Usatîi: "Preşedintele a făcut jocul lui Plahotniuc"

"Toată ţara trebuie să fie în faţa Parlamentului pentru a zădărnici alegerea premierului!" Acesta a fost îndemnul lansat de Renato Usatâi în cadrul mitingului din preajma sediului legislativului. Liderul formaţiunii Partidul Nostru a afirmat că preşedintele Timofti în cele din urmă a făcut jocul lui Plahotniuc şi nu mai beneficiază de sprijinul oamenilor.

Încarcă mai mult

Vezi comentarii (2)

Acest forum a fost închis

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG