Linkuri accesibilitate

Protestatarii Platformei civice "DA"
Protestatarii Platformei civice "DA"

LIVE BLOG Moldova, în căutarea unui prim-ministru. Noi proteste la Chişinău

Mii de oameni au ieşit în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de desemnarea democratului Pavel Filip la funcția de premier şi pentru a cere alegeri anticipate.

15:07 16.1.2016

PLDM trece în opoziţie şi începe lustraţia internă

Consiliul politic naţional al PLDM a decis că va cere celor 7 deputați care îl susțin pe democratul Pavel Filip la funcţia de prim-ministru să-şi retragă semnăturile, a declarat liderul interimar al PLDM Valeriu Streleţ.

De asemenea, s-a decis că PLDM nu va participa la formarea majorităţii parlamentare şi se declară partid parlamentar de opoziţie. Streleţ a argumentat că majoritatea parlmentară se constituie urmare a unor procese politice democratice, nu a unor metode bazate pe presiuni şi corupere.

La 20 martie PLDM se va întruni în congres extraordinar. „Partidul va trece printr-un proces profund de evaluare a situaţiei interne, de promovare a principiului de lustraţie şi de neacceptare în componenţa sa a persoanelor care au probleme cu justiţia”, a spus Streleţ.

Vedeți video:

14:46 16.1.2016

Două proteste la un loc. VIDEO de Nicu Guşan

Coloana lui Usatâi trece printre protestatarii "DA"
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:07 0:00

14:37 16.1.2016

Coloana lui Usatîi trece printre printre protestatarii "DA"

După ce nu le-a permis socialiştilor să traverseze PMAN, protestatarii "DA" au făcut culoar pentru membrii şi simpatizanţii formaţiunii lui Renato Usatâi.

"După Filat şi Plaha arestat", "nu dicaturii", "anticipate", scandează oamenii din ambele tabere, dintre care una este în mişcare. Coloana lui Usatîi are doar stagurile Republicii Moldova, nu şi cele de partid.

Octavian Ţîcu: Republica Moldova nu mai are clasa politică

Mai devreme istoricul Octavian Ţîcu, fost ministru al Tineretului şi Sportului, a declarat în cadrul mitingului din faţa guvernului că Republica Moldova nu mai are clasa politică, iar alternativa o constituie noua clasă care ar trebui să se nască în rândul cetăţenilor protestatari care ştiu ce vor.

14:15 16.1.2016

Socialiştii au terminat protestul, dar anunţă noi demonstraţii

Igor Dodon a anunţat ca luni va depune la Curtea Constituţională o sesizare prin care socialiştii vor contesta decretul preşedintelui Nicolae Timofti privind mandatarea lui Pavel Filip pentru formarea cabinetului de miniştri. Liderul socialist îndeamnă susţinătorii să fie reluate protestele de amploare în raioanele Republicii Moldova şi pichetarea sediului Parlamentului.

"Toţi care astăzi guvernează vor ajunge la puşcărie, iar averile lor vor fi naţionalizate, chiar şi soţiile lor, dacă va fi nevoie", a spus Dodon.

Protestul socialiştilor s-a încheiat. Depuatul Vlad Bătrâncea le-a spus simpatizanţiilor PSRM că vor fi chemaţi din nou pentru a zădărnici alegerea cabinetului de miniştri prin blocarea Parlamentului.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG