Linkuri accesibilitate

Protestatari în centrul Chișinăului
Protestatari în centrul Chișinăului

LIVE BLOG Proteste la Chișinău împotriva Guvernului Filip

Chemați de liderii Platformei DA și ai formațiunilor PSRM și Partidul Nostru, mii de oameni cer din nou în stradă anularea învestirii Guvernului Filip și alegeri anticipate.

17:46 22.1.2016

Protestatarii au revenit în PMAN, unde liderii formațiunilor care au chemat lumea în stradă îi îndeamnă pe oameni, de pe scenă, să revină duminică la proteste, cu începere de la ora 11.00. Se scandează: „Unire, moldoveni”.

17:39 22.1.2016

17:35 22.1.2016

Ştefan Creangă: „Voi insista că sunt membru PLDM şi voi încerca să promovez reformele promise de PLDM”

Deputatul liberal-democrat exclus astăzi din grupul parlamentar al PLDM Ştefan Creangă a declarat Europei Libere că împreună cu cei şase colegi cu care au votat Guvernul Filip va încerca să convingă cât mai mulţi membri PLDM că actuala conducere a formațiunii a gafat.

„De la bun început am declarat că nu avem obiectiv de a părăsi partidul şi să aderăm în altă parte. Era important ca partidul să înțeleagă situația politică în care se află ţara, situaţia economico-financiară şi că alegerile anticipate nu este o soluţie la momentul actual. De ce doar 7 au fost excluşi, nu şi al 8-lea domnul Ghileţchi? Şi ce facem cu cele 6-7 organizaţii teritoriale care au declarat că susţin un guvern pro-reforme? Tot îi dăm afară sau obiectivul actualei conduceri interimare este să distrugă partidul?”, a spus Ştefan Creangă.

El a adăugat că va continua lupta în interiorul partidului şi, ca parte a majorității parlamentare, să promoveze reformele promise de PLDM. „Ceea ce a promovat tot timpul PLDM a fost inclus în programul de guvernare. Eu am instant ca de bază să fie luat programul guvernului Streleţ”, a mai spus pentru Europa Liberă Ştefan Creangă.

17:17 22.1.2016

Ministerul Justiției a refuzat să înregistreze Partidul Demnitate și Adevăr. Anunțul a fost făcut de liderul formațiunii, Andrei Năstase

Ministerul Justiției a refuzat să înregistreze Partidul Demnitate și Adevăr. Anunțul a fost făcut de către liderul formațiunii, Andrei Năstase. În timp ce protestatarii pichetau Ministerul Justiţiei, el a declarat că această entitate „pro-europeană, pro-democratică şi anti-plahotniuc” va participa oricum la următoarele alegeri parlamentarii. Andrei Năstase a mai spus că a vorbit, acum jumătate de oră, cu oficiali străini şi i-a informat că în „Republica Moldova se instaurează o dicatură criminală, sângeroasă”. „Dar noi nu cedăm. Noi cerem anticipate”, a adăugat el. Manifestanţii şi-au dat întâlnire duminică, la ora 11.00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG