Linkuri accesibilitate

Protestatari în centrul Chișinăului
Protestatari în centrul Chișinăului

LIVE BLOG Proteste la Chișinău împotriva Guvernului Filip

Chemați de liderii Platformei DA și ai formațiunilor PSRM și Partidul Nostru, mii de oameni cer din nou în stradă anularea învestirii Guvernului Filip și alegeri anticipate.

22:03 22.1.2016

Aici punem punct blogului nostru din 22 ianuarie. Vă mulțumim că ne urmăriți.

19:46 22.1.2016

Președintele Parlamentului Andrian Candu va susține un briefing de presă astăzi, începând cu ora 21.00, în Sala de conferințe a Legislativului, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

18:10 22.1.2016

Protestul s-a încheiat, urmând să fie reluat duminică, tot în Piața Marii Adunări Naționale, cu începere de la ora 11.00.

18:08 22.1.2016

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea PSRM privind învestirea Guvernului Filip

Manifestanții scandează: „Rușine, Tănase!”, în semn de protest față de respingerea de către Curtea Constituțională, condusă de Alexandru Tănase, a sesizării prin care PSRM contesta votarea și învestirea Guvernului Filip. Liderul PSRM, Igor Dodon, le-a cerut deputaților PLDM care n-au votat Cabinetul Filip să semneze împreună cu grupul socialiștilor o inițiativă privind demiterea guvernului.

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de un grup de parlamentari socialiști privind votarea Guvernului de către Parlament și Decretul președintelui de numire a Guvernului. Potrivit magistraților, sesizarea a fost depusă cu încălcarea competenţei ratione materiae.

Vedeți aici decizia CC

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG