Linkuri accesibilitate

The Dream Syndicate


Solouri de ghitară uneori incoerente și zgomotoase în mod asumat, într-o estetică a „cacofoniei” cu sens.

The Dream Syndicate e o trupă americană de rock alternativ din Los Angeles, California, activă inițial între 1981-1989, care s-a reunit în 2013.

The Dream Syndicate
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:15:11 0:00

Sînt îndeobște asociați cu o mișcare muzicală din Los Angeles de pe la mijlocul anilor 1980 numită Paisley Underground și descrisă ca un mariaj între rock-ul clasic și punk, cu tot ce ar putea aduce un asemenea mariaj, adică psihedelic, robustețe și solouri de ghitară uneori incoerente și zgomotoase în mod asumat, într-o estetică a „cacofoniei” cu sens.

Trupa e alcătuită din Steve Wynn (ghitară), Karl Precoda (ghitară), Dennis Duck (tobe) și Kendra Smith (bass).

O descriere lămuritoare îi aparține lui Denise Sullivan de la All Music, care spune că acest grup stă - alături de Velvet Underground, Stooges și R.E.M - la baza muzicii alternative contemporane din simplul motiv că în timp ce majoritatea trupelor din acei ani experimentau noile tehnologii, Dream Syndicate au îndrăznit să aducă înapoi ghitara electrică.

O mențiune specială la sfîrșit, am dat de muzica acestor oameni datorită prietenului meu praghez Todd Shaw, care de ani buni deja îmi vîră sub nas mici bijuterii cum e aceasta.

Thank you, Todd!

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (n. 1959 la Cluj), ziarist, corespondent la Biroul din București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG