Linkuri accesibilitate

Principii înalte - decență joasă


Antrenorul echipei Rusiei, Leonid Slutsky
Antrenorul echipei Rusiei, Leonid Slutsky

Răsucit în curiozitate bolnavă, accesul la informație a devenit un pericol și o indecență ascunsă în spatele principiilor înalte.

De cîtva timp, poate doi-trei ani, fotbalul televizat repetă o imagine ciudată: antrenori și jucători vorbesc, fără excepție, cu mîna la gură. Meciurile Europenelor din Franța repetă această imagine zi de zi și meci de meci.

Jurnal de corespondent: Traian Ungureanu (Londra)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:16 0:00
Link direct

Oricine are ceva de spus, își acoperă gura cu mîna. Explicația e simplă: toată lumea se păzește de cititorii de buze. Orice televiziune poate folosi un cititor de buze și poate afla foarte exact tot ce s-a vorbit pe teren sau pe banca antrenorilor. Situația e ridicolă.

Fotbaliștii sînt în situația de a apăra ceva ce e al lor, pur și simplu pentru că televiziunile nu mai vor să respecte intimitatea persoanelor aflate într-o conversație.

Din păcate, așa arată prețul pe are îl plătim pentru așa zisul acces nelimitat la informație. Răsucit în curiozitate bolnavă, accesul la informație a devenit un pericol și o indecență ascunsă în spatele principiilor înalte.

Previous Next

XS
SM
MD
LG