Linkuri accesibilitate

EURO 2016 - Lacrimile lui Buffon


Germania şi Italia ar fi trebuit să fie o sărbătoare a fotbalului...

Meciul din sferturi dintre Germania şi Italia ar fi trebuit să fie o sărbătoare a fotbalului. N-a fost, şi chiar i-a plictisit pe mulţi, din cauza mizei mari care a făcut prea precaute cele două echipe.

Antrenorul german Löw a modificat schema tactică obişnuită a germanilor, introducînd în lot un al treilea apărător central. După meci, Löw a recunoscut că această modificare i s-a părut necesară imediat ce a analizat meciul Italiei cu Spania. Şi italienii aveau trei apărători centrali, dar ei chiar aşa joacă mai mereu. În consecinţă, meciul a pierdut mult din frumuseţe. Germania înainta încetişor, cu circumspecţie, temîndu-se să nu fie surprinsă de un contraatac, pe cînd Italia se apăra şi aştepta momentul prielnic, adică o gafă a germanilor.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:07 0:00
Link direct

O greşeală a italienilor, apoi una a germanilor, a făcut ca timpul regulamentar să se termine cu scorul de 1-1, nu 0-0. În prelungiri nu s-a întîmplat nimic notabil şi s-a ajuns la loviturile de departajare. A fost o loterie, cu nişte ratări monumentale-caraghioase ale unor jucători experimentaţi, dar în cele din urmă Germania a avut mai mult noroc şi a învins.

Multe publicaţii au difuzat fotografii cu portarul italian Buffon, care lăcrima şi spunea că e dărîmat, că Italia a pierdut urît. Fireşte, îl compătimim, dar orice loterie poate avea consecinţe nedorite. La urma urmei, şi Italia cîştigă deseori urît, şi Buffon a avut mare noroc de multe ori, bunăoară, la EURO 2008, cînd a reuşit să respingă lovitura de la 11 metri a anemicului Adrian Mutu.

În ultimul meci din sferturi, Franţa a învins uşor Islanda. Din păcate, nordicii n-au mai putut repeta jocul bun din partidele precedente. Au marcat, ce-i drept două goluri, dar au încasat tocmai cinci. Totuşi, un sfert de finală e mai mult decît excelent pentru o echipă care n-a mai jucat niciodată la un turneu final.

XS
SM
MD
LG