Linkuri accesibilitate

O nouă unire între România și Basarabia e urmărită permanent de Casa regală (gandul.info)


„Decapitarea bătrânei Europe în fața enoriașilor corectitudinii politice” (republica.ro)

Publicația gandul.info postează azi ca știre o declarație a principesei Margareta, moștenitoarea Casei regale a României, care susține că o nouă unire între România și Basarabia e urmărită permanent de Casa regală. Știrea citează infoprut.md și adaugă că principesa Margareta „a primit din partea reprezentanţilor Platformei Unioniste Acţiunea 2012 din Anglia un tort de forma României Mari şi a fost invitată să sărbătorească Ziua Unirii Basarabiei cu România, din 27 martie 2017, la Chişinău”.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:08 0:00
Link direct

Pe site-ul republica.ro, Ștefan Colceriu scrie un text patetic despre cum Europa e pe cale să se obișnuiască cu atentatele teroriste, fără să asume cu voce tare că ele sunt comise de islamiști. Titlul este „Decapitarea bătrânei Europe în fața enoriașilor corectitudinii politice” și face referire la uciderea „atroce a preotului din Saint-Etienne-du-Rouvrai”, care este, crede Ștefan Colceriu, „o ucidere în efigie a Europei înseși (...) Moare astfel decapitat un continent al libertății responsabile câștigate cu atâta greutate”.

Într-un text axat pe probleme de politică internă a României, Alina Mungiu-Pippidi îndeamnă și ea în „Adevărul” la curajul de a face alegerile mai bune. România e plină de forță și de talente, dar nu se știe de ce ele nu ajung în față. E timpul să se asocieze cei care înțeleg asta. „Generaţia mea a dus ţara în UE, dar după cum s-a dovedit acesta nu a fost sfârşitul istoriei. (...) Vremea când valul favorabil al istoriei ne-a dus pe culmi s-a terminat. E cazul să învăţăm să înotăm dacă vrem să rămânem la suprafaţă în timpurile care vin”.

XS
SM
MD
LG