Linkuri accesibilitate

Secret Archives of the Vatican


Barbary Lion, detaliu de pe copertă.
Barbary Lion, detaliu de pe copertă.

Transglobal breakbeat dub science.

Secret Archives of the Vatican
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:07:02 0:00

Secret Archives of the Vatican este un colectiv de muzicieni din mai multe părți ale Marii Britanii, care au studiourile de înregistrări în Croydon, la Londra: Vince Millet, Louis Counter, Peter Sharpe și Ginger Shinobi.

Deși are o vîrstă oarecum venerabilă (venerabilă conform erei în care trăim, când multe grupuri se nasc și mor precum efemeridele), așadar deși are o vîrstă venerabilă - a fost înființată în 1988 - The Secret Archives of the Vatican cântă ceva foarte actual ca formă în Occident, adică ceea ce se numește astăzi generic bass music, s-a numit acum cîțiva ani dubstep, și mai înainte breakbeat, dub, drumstep, trip-hop, drum and bass - așa cum sună aceste muzici și la Shpongle sau Ott, despre care am scris deja la Dicționarul de sunete rare.

Am spus ca formă, pentru că în conținut muzica acestor domni e bântuită de sunete și instrumente din Orientul Mijlociu, India, Turcia și din alte părți.

„E o muzică atît pentru dans cît și pentru imaginație; e viscerală, fizică și emoțională. Estul, vestul, trecutul și viitorul fac împreună o roată a renașterii constante, o viziune a unei muzici viitoare care revine pe veci la rădăcinile adînci ale mai multor culturi”, scrie în descrierea albumului Barbary Lion lansat în 2011, și care se deschide cu piesa „Veiled Beauty, Dark Magic”.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG