Linkuri accesibilitate

Scrutinul prezidențial la ambasada Moldovei de la Praga


Majoritatea celor care au votat regretă că politicienii de la Chișinău încearcă să divizeze și mai mult societatea între simpatizanții vectorului pro-occidental și ai celui pro-estic.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:53 0:00
Link direct

Am ajuns și eu seara la secția de votare de la ambasada Republicii Moldova de aici de la Praga.

Am stat la rând cîteva minute.

În fața mea erau cîteva zeci de moldoveni stabiliți în Cehia, dar rândul creștea pe măsură ce se întuneca afară.

500 de persoane votaseră deja, între ei muncitori, intelectuali, și mulți, foarte mulți tineri, studenți, care și-au făcut apariția în a doua jumătate a zilei, pentru că așa cum mi-au spus, au preferat să își vadă de treburir și au lăsat secția de votare pentru mai târziu.

Am schimbat câteva vorbe cu mulți dintre cei prezenți la vot.

Majoritatea regretă că politicienii de la Chișinău încearcă să divizeze și mai mult societatea între simpatizanții vectorului pro-occidental și ai celui pro-estic.

Moldovenii stabiliți la Praga așteaptă și ei să revină acasă și îmi spun că guvernanții ar trebui să fie preocupați mai mult de problemele interne ale societății, să atenueze sărăcia, să curme corupția, să fie preocupați mai mult de grijile și nevoile omului simplu.

La scrutinul de acum nu a fost deschisă o secție de votare și la Brno, cum s-a întîmplat la alegerile parlamentare din 2014, iar cei stabiliți acolo au mers să voteze la Viena, pentru că distanța e mai mică.

Organizatorii speră că până la ora 21, ora locală, când se închid urnele, la Praga vor mai veni moldoveni care vor să voteze.

Valentina Ursu
Valentina Ursu

XS
SM
MD
LG