Linkuri accesibilitate

Un ziar în fieare seară: portalul Anticorupție.md


Invitata de astăzi este Anastasia Nani.

„Reporterii Centrului de Investigații Jurnalistice constată că, în plină campanie electorală pentru alegerea șefului statului, atât în Capitală, cât și în raioane sunt distribuite pliante cu mesaje denigratoare și manipulatorii la adresa candidatei Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu. Foile volante, care avertizează despre o eventuală invazie a refugiaților în Republica Moldova, închiderea grădinițelor, dispariția satelor și „pericolul” homosexualilor, nu conțin informații despre cine le tipărește, în ce tiraj și din ce resurse, fapt care contravine legislației electorale. Inspectoratul General al Poliției susține că investighează cazul. Autorii anchetei au aflat însă că repartizarea fluturașilor se întâmplă chiar la câțiva pași de MAI, în biroul Uniunii Ofițerilor din Republica Moldova, organizație cu care liderul PSRM Igor Dodon are legături strânse de ani buni.

O altă anchetă publicată pe site-ul Anticoruptie.md arată că autoritățile din Orhei au demarat, în urmă cu doi ani, construcția unui complex european de auto-motocros, fără să aibă bani suficienți. Aproape două milioane de lei au fost cheltuite pentru proiectarea complexului, după care proiectul s-a împotmolit, pentru că nu s-au dat bani și pentru construcție. Curtea de Conturi a constatat că proiectarea s-a făcut în lipsa unui studiu de fezabilitate, iar grupul pe achiziții a respins firma care a propus cel mai mic preț, fiind încălcat criteriul de selectare. Drept urmare, Centrul Național Anticorupție a deschis dosar penal pe numele ex-primarului Vitalie Colun pentru că acesta și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu. Fostul edil respinge însă acuzațiile.

La rubrica „Știri” aflați că Andrian Candu, președintele Parlamentului, a obținut în 2015 dividente în valoare de 2,6 milioane de lei de la Prime Management SRL, companie în cadrul căreia politicianul deține o cotă-parte de 10% și care anterior era deținută în întregime de Vlad Plahotniuc.

Vă invităm să accesaţi şi rubrica Harta Corupţiei unde veţi găsi mai multe sesizări ale cetăţenilor privind neregulile la care au fost martori.”

XS
SM
MD
LG