Linkuri accesibilitate

Sebastian Spanache Trio 5 ani


Au acea fibră viguroasă a jazz-ului care s-a trezit pentru totdeauna din amorțeala autohtonistă ce părea că a cuprins acest gen în România, înainte și imediat după 1989.

Sebastian Spanache Trio 5 ani
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:08:31 0:00

Aproximativ 40.000 de kilometri parcurși în turnee prin toată lumea, 81 de concerte, două albume de studio, și un DVD cu înregistrarea unui concert foarte special pe un pod la Timișoara.

Toate acestea, doamnelor și domnilor, au fost făcute de Sebastian Spanache, pian, Sánta Csaba, contrabas, Radu Pieloiu, tobe - pe scurt Sebastian Spanache Trio - în cei cinci ani de zile care au trecut de când au cântat prima oară împreună, în 17 decembrie 2011, în sala de spectacole a Colegiului Național de Artă Ion Vidu, din Timișoara.

Am spus acum ceva timp de la acest microfon că Sebastian Spanache Trio este o trupă din generația tînără a muzicienilor români de jazz care nu mai lasă loc de nedumeriri în fața unui adevăr simplu: jazz-ul românesc a ajuns în elita internațională a genului.

Adaug acum că Sebastian Spanache Trio confirmă cu fiecare înregistrare și apariție pe scenă (la Cluj, București, Praga, Viena, Berlin sau în altă parte) că au acea fibră viguroasă a jazz-ului care s-a trezit pentru totdeauna din amorțeala autohtonistă ce părea că a cuprins acest gen în România, înainte și imediat după 1989.

Sebastian Spanache Trio vor aniversa cei cinci ani de când cântă împreună cu un concert în 7 decembrie la Cafeneaua D’arc din Timișoara la care vor cânta între altele și piese de pe următorul album, „The Furnace”, ce urmează să fie lansat va fi lansat în 2017.

Radio Europa Liberă salută în Sebastian Spanache Trio una din cele mai bune trupe de jazz ale României de azi, și le urează la mulți ani!

Ascultăm acum piesa „Cinder”, de pe viitorul album „The Furnace”, cu precizarea că în varianta de pe internet a acestui articol veți putea găsi versiunea video a acestui cântec în concert în cadrul sesiunilor de înregistrări One Take realizate de Made In TM.

Căutați așadar Dicționarul de sunete rare la Europaliberă.org

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG