Linkuri accesibilitate

Ministerul de externe nu a primit nici o cerere oficială de retragere a ambasadorului Republicii Moldova la București


Mihai Gribincea
Mihai Gribincea

Ministerul de externe a declarat că pentru moment nu a primit nici o „solicitare oficială privind rechemarea ambasadorului Republicii Moldova la București”.

Marți, președintele Igor Dodon avertizase că-l va rechema din post pe ambasadorul moldovean la București, Mihai Gribincea, pentru că a criticat revocarea cetățeniei moldovene a lui Traian Băsescu. „Voi cere Guvernului revocarea acestui ambasador și înlocuirea lui cu o persoană care înțelege mai bine atât competențele diplomatice, cât și interesele statului Republica Moldova”, a scris pe Facebook, marți, Dodon.

La solicitarea Europei Libere, ministerul de externe a mai declarat că nici un detaliu al apropiatei vizite a președintelui Igor Dodon la Moscova nu a fost coordonat cu ministerul. „Agenda vizitei la Moscova a fost coordonată de către Președinție. Componența nominală a delegației Republicii Moldova a fost stabilită de către Președinție.” Iar despre „eventualitatea semnării unor documente pot informa reprezentanții Președinției”, se arata în răspunsul oficial al ministerului de externe de la Chișinău.

După cum se știe, ministrul de externe Andrei Galbur nu-l va însoți pe președintele Igor Dodon în vizita din Rusia, programată pentru 16-18 ianuarie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG