Linkuri accesibilitate

Bașcanul Irina Vlah a propus ca un referendum declarat ilegal de Chișinău să fie marcat ca sărbătoare în autonomia găgăuză


Igor Dodon și Irina Vlah, la Comrat, martie 2015
Igor Dodon și Irina Vlah, la Comrat, martie 2015

Bașcanul Irina Vlah a propus ca un referendum declarat ilegal de Chișinău să fie marcat ca sărbătoare în autonomia găgăuză. Guvernatorul de la Comrat a cerut Adunării Populare a regiunii să proclame ziua de 2 februarie drept zi de sărbătoare, nelucrătoare, transmite Gagauz.info.

Pe 2 februarie 2014, în autonomie a avut loc un referendum în chestiunea orientării geopolitice a Republicii Moldova. 98% din participanți au pledat pentru aderarea țării la Uniunea Vamală dominată de Rusia și pentru posibilitatea proclamării independenței regiunii, în cazul pierderii suveranității Moldovei. Chișinăul a declarat referendumul ilegal și drept „tentativă de stimulare a proceselor separatiste”.

În ședința de joi a executivului de la Comrat, bașcanul Irina Vlah a spus că inițiativa sa vine în sprijinul unui apel făcut de „un grup de activiști” care a propus ca „ziua desfășurării referendumului să fie marcată oficial și declarată zi nelucrătoare”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG