Linkuri accesibilitate

Criza politică din România se prelungește până miercuri


Premierul român Sorin Grindeanu, București, iunie 2017
Premierul român Sorin Grindeanu, București, iunie 2017

Criza politică din România, declanșată de eșecul conducerii PSD de a-și demite propriul guvern, se prelungește până miercuri.

Duminica dupa-amiază, în Parlamentul de la București a fost citită moțiunea de cenzură, înaintată de PSD împotriva guvernului condus de premierul Sorin Grindeanu, care refuză să demisioneze desi partidul i-a retras sprijinul politic. Moțiunea a fost citită în prezenta a 216 parlamentari, deoarece de la ședința extraordinară au lipsit fracțiunile PNL, USR, PMP si UDMR. Motiunea depusă de PSD si Alianța Liberal Democrată a fost semnata de 222 de parlamentari. Ca sa treaca motiunea si sa cada guvernul este însă nevoie de 233 de voturi. Dezbaterea moțiunii și votul vor avea loc miercuri.

Liderul social-democrat Liviu Dragnea
Liderul social-democrat Liviu Dragnea

Pentru moment, atât liderul PSD, Liviu Dragnea, cât și premierul Sorin Grindeanu (fostul său aliat) s-au declarat convinși că vor avea câștig de cauză miercuri, iar fostul lider al social-democraților, Victor Ponta, în acest moment aliat al premierului Grindeanu, a lăsat de înțeles că Dragnea ar putea fi obligat să cedeze coducerea partdului dacă moțiunea de cenzură pe care a inițiat-o, cade miercuri.

XS
SM
MD
LG