Linkuri accesibilitate

Malheur


Un proces oarecum inversat - temele sînt cele care cresc din improvizații, nu improvizațiile se nasc din teme, cum e de obicei.

Malheur
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:07:05 0:00

Juan G. Acosta, ghitară, Juan Miguel Martín, bas și Manuel Montenegro, tobe, fac împreună trupa Malheur, care activează la Sevilla, în Spania.

Un cronicar de la „Diario de Sevilla” ne spune despre Malheur că e una din cele mai singulare și inclasificabile trupe din peisajul cultural sevillan, care funcționează la granița dintre jazz-ul de avangardă (așa cum sună acesta la John Zorn sau la Miles Davis în perioada sa electrică) și rock-ul experimental cu tenta anarhică și doze sarcastice ale lui Frank Zappa.

Au lansat trei albume, iar despre ultimul - „La boca prestada”, apărut în 1 martie 2017 - ghitaristul trupei spune că e rezultatul unui efort spontan și intuitiv care are în centru un proces oarecum inversat - temele sînt cele care cresc din improvizații, nu improvizațiile se nasc din teme, cum e de obicei.

O muzică instrumentală densă, dar și un exercițiu de explorare a unor timbre, ritmuri, armonii și texturi sonore create într-o logică a „încercării și greșelii”.

Noi ascultăm acum „Necronova” cu precizarea că în varianta de internet a acestui articol, ea va fi urmată de piesa „Joy of thge King”.

Tot pe internet veți găsi varianta video a cântecului „Afro-Soviet”.

Căutați așadar Dicționarul de sunete rare la EuropaLiberă.org

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG