Linkuri accesibilitate

Fun Lovin' Criminals


Au explodat pe scena muzicală în 1996 stricînd petrecerea euforică a Britpop-ului cu o finețe de neuitat.

Fun Lovin' Criminals
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:08:55 0:00

Fun Lovin’ Criminals, adică Brian Leiser la bas, Steve Borgovini la tobe, și Huey Morgan la ghitară și voce, sînt trei băieți care cunosc pe de rost viața de noapte de la New York.

Doi dintre ei chiar au lucrat în diferite stabilimente nocturne newyorkeze, înainte de a se apuca de muzică.

Grupul a fost înființat în 1993 de Brian Leiser și Steve Borgovini, foști colegi de școală, și cânta la început muzică techno.

Cei doi s-au mutat apoi la New York, unde l-au întîlnit pe irlandezo-portoricanul Huey Morgan, cu care au lansat în 1995 primul lor album, omonim.

Primul mare hit, „Scooby Snack”, apare pe al doilea album, „Come Find Yourself” din 1996, și conține fragmente din dialogurile mai multor filme ale lui Quentin Tarantino.

Versurile celor de la The Crims, cum li se spune în formă abreviată, sînt caracterizate de unii drept existențialiste, și vorbesc deseori, și uneori chiar cu umor, despre gangsteri, mafie și violență urbană.

„Fun Lovin’ Criminals au explodat pe scena muzicală în 1996 stricînd petrecerea euforică a Britpop-ului cu o finețe de neuitat, iar coctailul lor răcoritor de hip hop, rock, blues, jazz, rythm & blues, punk și funk, le-a dat un fel de atemporalitate încă vizibilă două decenii mai tîrziu”, se spune în foaia de prezentare a concertului pe care trupa l-a dat la centrul de arte Cambridge Junction, din Cambridge, în februarie 2017, la începutul unui turneu în Marea Britanie.

Tot de la Cambridge Junction aflăm că în 2016, la 20 de ani de la apariția hit-ului „Scooby Snack”, cei mai stimați lexicografi ai lumii au adăugat termenul scooby snack în ediția revizuită a Dicționarului limbii engleze Oxford, făcînd referire între altele și la versurile hitului cu același nume din 1996.

În slang, aflăm din Oxford English Dictionary, scooby snack înseamnă oricare din narcoticele și drogurile declarate ilegale.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG