Linkuri accesibilitate

Dorin Chirtoacă se adresează UE, CE și ambasadelor de la Chișinău condamnînd abuzurile Procuratorii în dosarul său


Dorin Chirtoacă la Tribunalul Buiucani
Dorin Chirtoacă la Tribunalul Buiucani

Primarul capitalei Dorin Chirtoacă, aflat în arest la domiciliu, a adresat o scrisoare deschisă partenerilor europeni în semn de protest față de abuzurile organelor Procuraturii și încălcărilor care au loc în dosarul său, relatează IPN. Scrisoarea este adresată Uniunii Europene, Consiliului Europei, ambasadelor Uniunii Europene și Statelor Unite în R.Moldova.

Potrivit lui Dorin Chirtoacă, dosarul său a fost trimis în judecată , vineri 21 iulie, cu încălcarea legii, neavând posibilitatea de a-l studia și de a vedea materialele pe care le conține. O altă acțiune calificată drept abuz ar fi faptul că, conform Codului de Procedură, a trebuit să formuleze cereri, demersuri și întrebări.

Dorin Chirtoacă este învinuit de corupere pasivă, acceptarea și primirea, prin mijlocitor, a bunurilor ce nu i se cuvin pentru a îndeplini și a grăbi îndeplinirea unei acțiuni. De asemenea, primarul capitalei este învinuit că a comis şi infracțiunea de trafic de influență.

Vineri, 21 iulie, procurorii au cerut suspendarea lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar general al municipiului Chișinău, pe durata procesului. Tot atunci au trimis dosarul în judecată.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG