Linkuri accesibilitate

Igor Dodon confirmă că va celebra sâmbătă la Tiraspol 25 de ani de la operațiunea de pacificare de pe Nistru cu Vadim Krasnoselski și Dimitri Rogozin


La întîlnirea cu presa de la Condrița
La întîlnirea cu presa de la Condrița

Președintele Igor Dodon a decorat foști și actuali emisari ai Chișinăului în Comisia Unificată de Control care supraveghează securitatea și forțele de menținere a păcii de pe Nistru. În urma unor critici aspre, Dodon n-a mai inclus după cum intenționa reprezentanți ai Rusiei și regiunii transnistrene în decretul de decorare emis miercuri. Dar și-a apărat mai departe această idee, într-o conferință de presă.

„Da care este problema? Oamenii au stat 25 de ani acolo. O pătrime de secol, mulţi dintre ei au riscat. Care este problema să le dăm o decoraţie?”.

La aceeași conferință, Dodon a confirmat că va celebra sâmbătă la Tiraspol 25 de ani de la operațiunea de pacificare de pe Nistru împreună cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselski și vicepremierul rus Dimitri Rogozin. Dar guvernul moldovean a avertizat că participarea Rusiei la festivitățile care nu au fost coordonate și cu el pot duce la deteriorarea relațiilor bilaterale.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG