Linkuri accesibilitate

Teodor Meleșcanu: Gestul lui Dmitri Rogozin a fost o încercare „deliberată” de a crea probleme între România și Rusia


La o întîlnire a minișterilor de externe Andrei Galbur și Teodor Meleșcanu la București
La o întîlnire a minișterilor de externe Andrei Galbur și Teodor Meleșcanu la București

Ministrul de externe al României, Teodor Meleșcanu, a spus că vicepremierul rus Dmitri Rogozin a încercat să intre în spațiul aerian românesc deși știa că se află pe lista celor care au interdicție de intrare în UE. Într-o apariție la televiziunea românească Antena 3, Meleșcanu a spus că în opinia sa gestul lui Rogozin a fost o încercare „deliberată” de a crea probleme între România și Rusia și de a demonstra că sancțiunile Uniunii Europene nu ar funcționa.

Dmitri Rogozin a fost nevoit să abandoneze vineri o deplasare în R. Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană, după ce avionului său i s-a interzis intrarea în România și Ungaria.

În 2016, România i-a permis lui Dmitri Rogozin să intre în spațiul său aerian, la întoarcerea de la Chișinău spre Moscova, pe motiv că folosea „o cursă comercială” de pasageri, care nu ar fi fost lovită de sancțiunile europene. În 2014, după impunerea sancțiunilor, România a oscilat: i-a permis lui Rogozin și delegației oficiale care-l însoțea să zboare spre Chișinău, dar i-a refuzat același drept la întoarcere, invocând faptul că avionul oficial era însoțit de unul militar. Rogozin s-a întors atunci cu o cursă normală de pasageri.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG