Linkuri accesibilitate

Dmitri Rogozin, declarat indezirabil în R. Moldova


Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, Sankt Petersburg, 29 iunie 2017

R. Moldova l-a declarat „persoană indezirabilă” pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin. Decizia a fost anunțată la ședința de guvern de astăzi, miercuri, 2 august 2017, de ministrul de externe Andrei Galbur. El a menționat „declarațiile ofensatoare la adresa R. Moldova și poporului său” făcute de Rogozin, cel mai recent la televiziunea rusească Rossia 24. „Aceste evoluții nu pot fi calificate altfel decât ingerință crasă în treburile interne ale statului nostru”, a spus Galbur prezentând hotărârea guvernului.

Rogozin va avea interdicție de intrare și de tranzit prin R. Moldova. Declarațiile lui Rogozin au fost criticate la ședința de guvern și de premierul Pavel Filip, care le-a numit „inacceptabile”.

Decizia guvernului moldovean vine după ce România i-a interzis vineri lui Rogozin să meargă la Chișinău traversînd spațiul aerian românesc, invocând că se află pe lista rușilor cu interdicție de călătorie în UE din cauza politicii rusești față de Ucraina

Mai devreme, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a spus că de vină pentru incidentul cu avionul care urma să-l aducă la Chișinău vineri a fost liderul PD, Vlad Plahotniuc. „El a fost cel care a organizat toată afacerea, scopul lui fiind să învrăjbească Rusia și România”, a spus Rogozin într-un interviu la postul de televiziune NTV. Rogozin a mai spus că a îndepărtat de pe Twitter niște proprii remarci „încărcate de emoții” la adresa autoritățile române, dar și-a repetat criticile la adresa deciziei Bucureștiului de a-i interzice intrarea în spațiul aerian românesc și a promis represalii pe care nu le-a precizat. Rogozin urma să participe săptămâna trecută la manifestări organizate la Bender de regimul separatist de la Tiraspol cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la începutul misiunii de pacificare de la Nistru.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG