Linkuri accesibilitate

Departamentul de stat a dat publicității raportul anual privind libertatea religioasă în lume


Rex Tillerson

În raportul anual al departamentului de stat american despre libertatea religioasă, dat astăzi publicității, se arată că militanții Statului Islamic sunt direct responsabili de genocidul împotriva celor care au altă religie – Yezidi, creștini - și altor grupări musulmane. „Militanții ISIS sunt răspunzători de crime împotriva umanității și purificare etnică împotriva celor de altă credință”, a spus, la prezentarea raportului, secretarul de stat Rex Tillerson.

Raportul mai vorbește și despre încălcarea libertăților religioase comise de autoritățile ruse în peninsula Crimeea, anexata ilegal în 2014, ca și de cele împotriva Martorilor lui Iehova și mormonilor. Curtea Supremă a Rusiei a hotărât în aprilie că Martorii lui Iehova sunt „o organizație extremistă” și a interzis cultului prezența în Rusia. Raportul departamentului de stat critică faptul că în ciuda promisiunilor, Biserica Ortodoxă Rusă continua să beneficieze de privilegii de la stat pe care nu le au alte biserici sau religii.

Iranul este criticat pentru retorica antisemită și împotriva cultului Bahai, folosită de cele mai importante autorități iraniene.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG