Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Sănătate Info”


Invitata rubricii de astăzi este Silvia Rotaru.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:38 0:00
Link direct


„Secția consultativă a Spitalului Clinic Republican înregistrează tot mai puțini pacienți. Cel puțin, așa arată datele raportului „Indicii de bază privind activitatea Spitalului Clinic Republican pentru anul 2016”. Potrivit documentului, anul trecut, 70.170 de pacienți au fost consultați de medicii de specializare îngustă a secției, cu 4.300 mai puțini decât în 2015. În consecință, numărul vizitelor efectuate de către pacienți, de asemenea, a scăzut în raport cu anul 2015. Din numărul de 70.170 de pacienți consultați în total anul trecut, 62.040 erau asigurați, restul fiind cu vizite contra plată. Potrivit raportului elaborat de SCR, în 2016 pacienții au efectuat în total 158.806 vizite la medicii de specializare îngustă, cu 650 mai puține decât în anul precedent.

5 copii din raionul Hâncești ar fi înghițit miere cu păduchi pentru a fi tratați de hepatita A. Specialiștii în sănătate se declară șocați. În satul Cioara, raionul Hâncești, în această vară s-au îmbolnăvit de hepatita A cinci copiii și un adult. Primul caz identificat a fost înregistrat la începutul lunii iunie. Potrivit medicilor, copiii prezentau semne de vomă și dureri de burtă. Toți pacienții au fost internați la secția Boli Infecțioase din incinta Spitalului Raional Hâncești, unde au urmat tratament, aceștia fiind monitorizați acum de către medicul de familie, care vine o dată pe săptămână din raionul Hâncești. Nici localnicii nu cunosc despre aceste cazuri. Nimeni nu confirmă că micuților li s-au dat păduchi.

Anual tumorile își fac loc în corpurile a mii de moldoveni, schimbându-le complet viața. O mare parte și pierd lupta cu ea. Datele Centrului Național de Management în Sănătate arată că de la an la an tot mai mulți moldoveni dezvoltă tumori. Astfel, anul trecut au fost diagnosticate cu diverse tumori 15.700 de persoane. Din păcate, cifra este mai mare cu peste 800 în comparație cu anul 2015. Cele mai multe cazuri noi de tumori au fost diagnosticate anul trecut în raionul Ștefan Vodă. Potrivit statisticelor, 82 de persoane la 10.000 de locuitori au aflat că au tumori. Această cifră este un criteriu standard după care se raportează cazurile. În cifre absolute înseamnă că aproape 600 de persoane au primit diagnosticul crunt. Numărul de cazuri noi este dublu față de 2015.”

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG